21. joulukuuta 2013

21. Luukku // Lauantain leivonnainen, piimäkakku.


Viimeinen lauantain leivonnainen uunista ulos ! Kirjaimellisesti. Tänään on vuorossa miun THE jouluherkku, eli piimäkakku ! Olen muistaakseni lapsesta asti tykännyt tästä :) Ja joka joulu tämä on saatava kahvipöytään. Eikä tätä tule tehtyä muulloin kuin jouluna, silloin siitä kyllä nauttii paljon enemmän !
Tarvitset:

3 dl piimää
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 dl leivontarasvaa sulana
5-6 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl kanelia
(½ tl neilikkaa)

Laita ensimmäisenä uuni päälle, 175 C.
1. Sekoita piimä, rasva, sokeri ja siirappi. (Muista lisätä myös se sokeri. Itse unohdin, muistin kun kakku oli jo tullut uunista ulos... :D)
2. Sekoita mausteet ja sooda jauhoihin.
3. Siivilöi kuivat aineet taikinaan koko ajan sekoittaen.
4. Voitele ja jauhota vuoka.
5. Kaada taikina vuokaan. Ja paista uunin alatasolla n. 45-60 min.
6. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin kippaat kakun lautaselle.

En jaksaisi enää odottaa, että saan korkata tämän kakun !

Ohje on muuten Karjalan Parhaat Leivonnaiset kirjasta, kirjoittanut Jaakko Kolmonen.

Mikä on sinun lempijouluherkkusi ? Löytyykö kahvipöydästänne piimäkakkua ?

6 kommenttia:

  1. mä tein AINA pienempänä ollessani synttäreille ja nimppareille piimäkakkua!! sekä tiikerikakun :DD lol.

    VastaaPoista
  2. Piimäkakku on niin hyvää <3! Yleensä joulupöydässä ne perinteiset , tortut , kuivakakku ja piparit .. tänä vuonna leivon täytekakun meidän perheen joulukaffeelle <3!

    VastaaPoista
  3. Meillä äiti tekee aina isomummun ohjeella jouluksi piimäkakun:) Voi että kun oli oikeasti ihana yllätys tuo arvonnan palkinto! Olikin nuo leimausjutskat hankinta listalla,iso kiitos!:)

    VastaaPoista

Kiitos (: ♥