25. kesäkuuta 2012

Skansen

Lupailin eilen postausta meidän Skansenin seikkailuista. Siellä tuppaa olemaan vuosittain Juhannusjuhlat. Olisin halunnut käydä katsomassa millaiset ne on, mutta olin aina silloin töissä. Perjantaina olin iltavuorossa, eli ei toivoakaan. Ja lauantaina pääsin vasta neljältä ja meidän pääsessä portille, selvisi että ne olivat jo loppuneet. Päätimme kuitenkin maksaa sen 150 kr sisään, ja mennä käymään eläintarhassa.
Photobucket
Photobucket
"Päätit sitten kuvata sen palleja", mies ei voinu muuta tuossa tilanteessa. Miehet !
Photobucket
Nää oli söpöjä, en kyllä tiedä keitä nää oli :')
Photobucket
Ilves !
Photobucket
Pari söpöä nallea loikoilemassa :3
Photobucket
Vapaa city-orava.
Photobucket
Saukko :3
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Siellä oli myös kaikenlaisia kivoja rakennuksiakin.
Photobucket
Photobucket
Jossain vaiheessa alkoi nälkä kurnimaan. Päätettiin mennä ravintolaa, jota riikinkukkokin suositteli.
Photobucket
Itse halusin kokeillä ruotsalaisia lihapullia uusilla perunoilla ja puolukoilla. Todella hyvää oli. Kastike ei vain ollut oikein miun makuun, ja lihapullissa oli jänteitä, kuten aina kaikissa muissa paitsi itsetehdyissä.. :D
Photobucket
Mies söi tagliatellea salamilla. Tuokin oli ihan hyvää, mitä sain haarukallisen maistella.

Rentouttavaa viikon alkua ! :) Onko suunnitelmia ?

8 kommenttia:

 1. Kamalan kiva on ollut lukea näitä kesämerkintöjäsi rapakon takaa. Itse olen pienempänä reissannut Tukholmassa älyttömästi (tunnen sen edelleen huomattavasti paremmin kuin Helsingin) ja valtaosa päänähtävyyksistä on tullut käytyä läpi. Skansenilla en muista kuitenkaan koskaan käyneeni, vaikka Gröna lund tuntuikin tutulta :) Hauska myös ylipäätään nähdä vinkkiä sellaisista paikoista, joissa ei ole tullut itse käytyä ja jotka voisivat kiinnostaa.

  Veikkaan muuten palliapinaksi tälleen äkkiseltään mutuna rengashäntämakia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuulla ! :) Välillä nimittäin tuntuu, ettei ihmisiä ehkä kiinnosta lukea näitä juurikaan. Sie kun olet täälläpäin paljon reissaillut, osaisitkohan suositella jotain mitä kannattaisi vielä nähdä ? =)

   Poista
  2. Me reissasimme Tukholmassa etenkin ala-astevuosiltani aina lukioikään asti, joten ihan tuoreinta tuulahdusta ei varmaan näistä kokemuksistani irti saa :D Mutta jos täytyy muistella kaikkia niitä paikkoja, joissa käytiin, itselleni mieleen jäivät Aquaria Vattenmuseum tavattoman mielenkiintoisine ja kauniine altaineen, Kaknästornet näköalapaikkana sekä tietty Tekniska museet. Jälkimmäisessä en välttämättä olisi viihtynyt niin hyvin pelkän nimen perusteella, mutta kyseessä olikin sellainen Heureka-tyyppinen paikka, jossa sai itse taantua rauhassa leikki-ikäiseksi ja kokeilla käytännössä kaikkea :P Paikassa oli myös runsaasti erilaisia vaihtuvia näyttelyitä kiinnostavista aiheista. Mutta koska tosiaan itse on tullut niin vahvasti tutustuttua museotarjontaan ja tämän tyyppisiin, on ollut hauska lukea sitten näin aikuisemman ihmisen vinkkelistä myös vinkkejä erilaisista ostospaikoista, ravintoloista ja muista :)

   Niin ja hei, pitääkin kysyä sinultakin, kun netissä vaihtelee tieto aina suuntaan jos toiseenkin: Onko sinulla käsitystä mikä/mitkä kynsilakat olisivat myrkyttömimpiä markkinoilla olevista? Useimmathan nykyisin kuuliaisesti välttävät esimerkiksi formaldehydiä järjestään, mutta silti monet aika tujutkin myrkyt päätyvät lakkoihin osalla valmistajista. Kun on tässä viimeisen parin vuoden aikana vaihtanut miltei kaikki meikit mineraaleihin ja voiteet ja muut luonnonmukaisempiin, on alkanut tuo kynsihuollon kemikaalipitoisuus arveluttamaan. Kamalasti ei tule itsellä normaalisti lakattuakaan, mutta nyt kesäkaudella etenkin tekisi mieli aina välillä :) Jos siis sinulla on kokemuksia hyvistä vähän vähemmän kemikaaleja sisältävistä lakoista, mielellään otan infoa vastaan :) Kiitos!

   Poista
  3. Voihan räkä, tämä näköjään google-tiliin kirjautuessa hävittää koko kommentin -.-

   Mutta siis: Aktiivisin matkailukauteni Tukholmaan sijoittuu jo jonkin verran historiaan eli varmaan ihan tuoreinta tuulahdusta täältä on turha odottaa :P Kuitenkin vierailluista kohteista mieleen ovat painuneet etenkin Aquaria Vattenmuseet kauniine altaineen ja hienolla toteutuksellaan, Kaknästornet huikeana näköalapaikkana sekä Tekniska museet, jossa oli vaihtuvien näyttelyiden lisäksi laaja heurekamainen osasto, jossa sai luvan kanssa taantua lapseksi ja kokeilla itse kaikkea mahdollista :P Itselläni on tultua todella aktiivisesti vierailtua paikallisissa museoissa ja muissa nähtävyyksissä, joten minusta on ainakin ollut kiva lukea myös vinkkejä siitä, missä näin aikuisempana voisi piipahtaa ostoksilla tai esimerkiksi syömässä :)

   Ja kun nyt mieleen tuli, pitää kysyä vielä kynsilakoista :P Osaatko sanoa, mitkä lakat tällä hetkellä markkinoilla olisivat myrkyttömimmät? Itse olen viimeiset pari vuotta vaihtanut meikkejäni mineraaleihin ja muuta kosmetiikkaa koko ajan vähemmän kemikaaleja sisältäväksi, joten ei oikein houkuttaisi enää vedellä kaikkein pahimpia myrkkyjä kynsille. Käytännössähän vissiin miltei kaikki tavalliset valmistajat välttävät jo nykyisin esimerkiksi formaldehydiä, mutta monta muutakin aika raskasta haitta-ainetta saattaa lakoista löytyä. Kamalasti en yleensä kynsiä lakkaile, mutta nyt kesällä tekee aina välillä mieli sutaista jotakin nättiä kynsille. Vaikea vaan tältä puolelta oikein sanoa, että jos kevyillä kemikaaleilla tahtoisi selvitä, mitä kannattaisi valita?

   Poista
  4. Kiitos noista vinkeistä ! :) Kävin heti katselemassa tuon Tekniska Museet:n nettisivuja, ja siellä haluaisin käydä. En ole koskaan käynyt Heurekassa, joten tuo olisi oiva paikka paikata sellainen.

   Näin äkkiseltää tulee mieleen Butter London -merkkinen lakka. Se on ns. 3 free -kynsilakkoja. Eivät siis sisällä kolmea pahinta myrkkyä (formaldehyiä, tolueenia ja DBP:tä). Kyseinen merkki on toki hintava (n. 17-18 e/pullo), värejä kuitenkin löytyy joka lähtöön (:

   Myös ZOYA taitaa olla myrkyttömimpiä markkinoilla olevia lakkoja (:

   Poista
  5. :D Näköjään se ei sittenkään hukannut sitä kommenttia. Pari kertaa nimittäin jos olen joutunut kesken kommentoinnin kirjautumaan, ohjelmisto hukkaa koko tekstin. Noh, kertaus on opintojen äiti sekä muita kurjia tekosyitä...

   Ja hei, kiitokset vinkeistä! Täytyneekin tutustua :)

   Poista
 2. Mitä työtä sä muuten teet? :) En oo nähny et oisit sanonu tääl blogissa (tai sit oon vaa jotenki huonosti lukenu) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä oon lähihoitajan sijaisena, ja lähihoitajaks ne meinaa haukkua syksystä eteenpäin ;) Oon jossain fakta postauksissa saattanut mainita, ja joskus kommenteissa kysyttäessä, muuten en juuri, eli et oo lukenu huonosti ;)

   Poista

Kiitos (: ♥