15. maaliskuuta 2012

Kesä Tukholmassa ?

Miulle on tarjottu mahdollisuutta viettää tuleva käsä täällä Tukholmassa. Töitä olisi tuolla Suomikodissa tarjolla, ja asuntokin olisi löytynyt. Enää vain tarvitsisi osata itse päättää, haluanko tarttua noinkin mahtavaan tilaisuuteen.
PhotobucketPäässäni huudetaan kovalla äänellä, että tottakai tulet tänne kesäksi ! Mutta jossain tuolla mieleni sopukoissa, joku pieni ääni sanoo vastaan. Olenkin hieman miettiny asian plussat ja miinukset. Pakko myöntää, että tällä hetkellä taitaa miinus lista olla pidempi. Se varmaan johtuu siitä, että miulla on tullut pieni ikävä Suomeen, kaikkien ihanien ihmisten (ja kynsilakkojen :D) luokse.
Photobucket
Plussat:
+ Ainut laatuinen mahdollisuus ja kesätyöt paikassa, voisi avata mahdollisuuden muuttaa kokonaan Ruotsiin ja jäädä tuonne töihin
+ Kesä+Tukholma = unelma

Miinukset:
- Ystävät viettevät kesän Suomessa (tuskin niillä olisi aikaa/rahaa/kiinnostusta edes tulla tänne)
- En tunne täältä kuin J:n ja työkaverit, vapaa-aika voisi olla siis melko tylsää
- En ehtisi juuri lomailla
- Miulla on Suomessakin töitä, henk.koht. avustajana, ja tunteja kuussa lisättiin juuri
Photobucket
Mitä mieltä te olette ? Mitä pitäisi tehdä ? Kertokaa te mielipiteenne.
Photobucket
Spy Bar - Paikallisten pikkujulkkisten baari.

11 kommenttia:

 1. minä en kyllä jättäisi noin ihanaa tilaisuutta, mutta kun katsoin miinuslistaasi niin ymmärrän kyllä miksi epäröit vielä :/ Mutta oishan tuo aivan huikea kokemus! En kyl taida olla paljoo avuks tässä kysymyksessä haha :D Mutta tuo kesätyö voisi kyllä tuoda kivan plussan CVeesi ja pääsisit ehkä sitten lopullisesti muuttamaan Ruotsiin jos niin halusit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei muuten tullut mieleenkään, että CV:ssä se näyttää hyvältä ;D Kiitos tuostakin pienestä avusta (:

   Poista
 2. Kokeile ainakin! Saattaa olla nimittäin että jos palaat suomeen niin rupeaakin harmittamaan ettet jäänyt tukholmaan. Ja onhan helsingistä ja turusta suht edullisiakin laivamatkoja, kaverit kyytiin ja reissuun :P No okei, ei se ehkä noin helppoa ole... Mutta entä jos työn puolesta saisit uusia kavereita joiden kanssa viettää vapaa-aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se voi olla niin, että alkaa harmittamaan. Etenkin, kun tietää millaista se työnteko täällä on, ja millaisa kaupungillakin on vain hengailla (:

   Nojoo, työnpuolesta voisikin saada ehkä kavereita.. On siellä jopa muutama n. oma ikänenkin töissä :D

   Poista
 3. Oishan se varmasti kiva jäähä ruotsii ja saaha kokemuksia ja voithan sää aina tutustua uusiin ihmisiin siellä! :)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa koettaa miettiä sitäkin, että kesiä tulee ja kavereita näkee kyllä tulevaisuudessakin, jos tilaisuus itsessään vilpittömästi kiinnostaa. Itse pohdin samantyylistä ongelmaa pari kesää sitten, kun minulle tarjottiin 5 kk työpestiä Sotkamosta -ei yhtään tuttua lähistöllä, kotiin miehen luo vähintään 4,5 tuntia ajamista ja muutenkin koko paikka on niin hevonkuusessa kuin voi olla. Mutta tosiasia on se, että vaikka niitä haikeitakin hetkiä on, kesä menee todella nopeasti. Edullisia reissuja tosiaan kannattaa metsästää lahden yli (esimerkiksi eri laivalinjojen kanta-asiakkaille voivat olla jopa ilmaisia, esim. joidenkin ammattiliittojen jäsenet pääsevät automaattisesti kanta-asiakkaiksi tietylle tasolle, jne) ja ajoittaa omat lomapäivät mahdollisuuksien mukaan aina usemamman putkeen, jotta voi itse käydä kotona. Meillä ainakin onnistui keskustellen, kun suostui sitten tekemään niitä pitkiä putkia kiinni.

  Totta kai jos tuntuu, ettei kyseessä ole oma juttu mitenkään, kannattaa antaa olla ja mennä kotiin. Mutta jos kyseessä on tosiaan unelma, ei kannata antaa yhden kesän ja kavereiden sitä suunnitelmaa sotkea. Kesä opettaa varmasti todella paljon niin työn puolella ammatillisesti kuin itsestä ihmisenäkin, etenkin kun ei ole sitä tuttua turvaverkkoa aina pitämässä kiinni ja viihdyttämässä. Sitä oppii olevansa paljon enemmän kuin uskoi olevansa. Itse koin, että kasvoin ainakin oman kesäni aikana ja opin paljon sellaista, mitä en ollut uskonut edes mahdolliseksi. Mutta suosittelen minäkin reippaasti tarttumaan tilaisuuteen jos yhtään kutkuttaa, kaverit kyllä tosiaan yhden kesän odottavat (ja lähettävät kokemuksen mukaan ihania ja piristäviä postikortteja) ja sitä keksii itselleen tekemistä yksinään sekä tutustuu uusiin tyyppeihin :) Tukholmassa kun ihan varmasti on laidasta laitaan mahdollisuuksia esimerkiksi harrastaa vanhoja juttuja tai kokeilla jotakin ihan uuttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annis ! Siun sanoissa oli paljon järkeä, ja ne laittoi asiaa miettimään hieman taas positiivisempana asiana.
   Ja siitä oon samaa mieltä, että kesä kyllä opettaa. Oon tässä kahdessa kuukaudessakin oppinut itsestäni uuttaja ja tuntuu, että olen kasvanut henkisesti täällä melko paljon.

   Tottahan tuo on, kaverit luultavasti pysyvät vaikka olisi täällä kesän. Ja jospa heistä yhden edes saisi tänne kylään !(:

   Poista
 5. Oiih, toihan olis aivan mahtava tilaisuus! :)
  Ja kyllä täälläkin päässä on ikävä, ja olisihan se inhottavaa omalla tavallaan, jos menisit sinne kesäks, jääny tää näkeminen niin vähälle tässä tän vuoden puolella.. ja ku tosiaan, kiinnostusta olis ja aikaakin, mut tuskin rahaa tulla sinne :( Harmittaa se. Mutta toi on oikeesti aivan mahtava tilaisuus, eikä siun kannata miettiä liikaa! Myö ollaan kuitenkin täällä, eikä kodota minnekkään, ootetaan siuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän se olis (:
   Mistähän johtuu, että jääny vähemmälle ? Ja hei, ei se laivamatka tänne maksa niin paljoa kuin luulisi, etenkin jos ottaa äkkilähdön, pääsee melko edullisesti ;)

   Poista
  2. Jooo :)
   Nii, tiedä häntä. Okei, noh, ehkä sitä sit vois uskaltautua tulemaan sinne jollain härvelillä, jos päätät sinne nyt kesäks mennä taakasin :D

   Poista

Kiitos (: ♥