25. lokakuuta 2011

Asuntoahdistus

En taas jaksa. En kestä olla täällä kämpässä. Pitkän tauon jälkeen tänne on kiva tulla, kun saa itse päättää kaikesta. Mutta sitten kun olet täällä pidemmän aikaa, alkaa ahdistamaan tämä karu ympäristö.
Kokoa tällä on joku parikymmentä neliöö. Ja kalusteet kuuluivat vuokraan (mm. työpöytä, sängynrunko). Ja tosiaan majailen Lappeenrannan opiskelija-asunto säätiön (LOAS), kämpässä.
Photobucket
Eka kuva: Näkymä eteisestä. Heti oikealla on vessa, jonka ovea en jaksanut ikuistaa :) Vessan oven vieressä pieni naulakkosyvennys (jonne kenkäni eivät mahdu...). Syvennyksen jälkeen oikealle avautuu pienen pieni keittokomero (kuvaa alla).

Toinen kuva: "ruokapöytä", jolla en syönyt kuin ekoina siivouspäivinä. Tällä säilytän kaikki korut, meikit, radio jne. Ja se tosiaan on ruuvattu seinään, ja sen saisi taitettua seinäävasten tarvittaessa.

Kolmas kuva: Näkymä tuon "ruokapöydän" vierestä, siinä näkyy asunnon ainokainen huone, tosin aika heikosti.. Työpöytää (mikä on järkyttävä.) ranskalaisen parvekkeen vieressä (mikä on muuten asunnon yksi hyvä puoli !). Pienen ikkunan alla telkkaria, digiboksia, dvd-soitinta ja Wiitä. Vieressä taitettava vieraspatja ja näitä vastapäätä, seinän vieressä sänky. 

Neljäs kuva: Elektroniikka piste, ja yläpuolella rakkaat kirjani ja elokvat (hyllyt saaneet täydennystä kuvan oton jälkeen).

Viides kuva: Sänky ja viereiset vaatekaapit. Sekä sängyn päädyn yllä näkyy söpö ikkuna keittiöön :D
Photobucket
Yllä sitten keittokomero. Ensimmäisenä ärsytyksenä on tuo pyörillä kulkeva taso, jossa on vetolaatikoita. Toinen suurin negatiivinen asia on tuo tiskiallas. Halkaisijaltaan se on huimat 10 cm, ja pituutta n. kolmisenkymmentä. Tiskaappa siinä :) (onneks on tuo punainen vati...)
Kuvan otto hetkellä, uunissa kypsyi uunikala ! 

En saa taas mistään kiinni. Niin tehdäänpä yksinkertaisesti lista hyvistä ja huonoista puolista:

Plussaa:
-Halpa vuokra (vuoden vaihteessa nousee kyllä.. Mutta pysyy vielä alle kolmensadan) siihen sisältyvät netti, vesi ja sähkö
-Sijainti, keskustaan ja koululle kävely matka
-Ranskalainen parveke

Miinusta:
-Kalusteet
-Koko
-Seinien ja lattioiden väri
-Suihkukopin koko !
-Keittiön koko (avokeittiö ois toisaalta enemmän mieleeni..)
-Kaappitilan vähyys
-yms.

Ja nyt kaipaan TEIDÄN apua ! Kertokaa, mitä tänne kenkälaatikkoon voisi keksi, että täällä viihtyisi vielä vuoden päivät ?

Matto ois lattialla ihan jees, mutta kun en omista imuria, enkä uskaltaisi isoa mattoa roikottaa parvekkeelta, saati raahata ulos hakattavaksi, en saisi pidettyä sitä tarpeeksi puhtaana.

5 kommenttia:

 1. Saat asuu kuitenkin yksiössä vai? Opiskelija-asuntoja on tosi vaikee tehdä oman näköiseksi! Aika uskomaton oikeesti tuo tiskiallas! :D go loas? not.

  VastaaPoista
 2. hmm. mietin tätä aika kauan :D itseasiassa. Oon ehkä huonoin esimerkki tästä mutta jos jotain tosta sälästä sais esimerkiks laitettua joihinkin laatikoihin slash rasioihin? :) Toisaalta jos kalusteetkaan ei ole omia, ei ehkä tee kauheesti mieli piilotella niitä omia juttuja :D noi vaaleet seinät on niin ikävät kun kaikki johdot ja pienetkin sävyerot pomppaa tuolta :(

  hups ehkä innoistuin vähän :D

  VastaaPoista
 3. Nuo punaiset sävyt ovat kivoja ja lämpimiä pienessä kämpässä. Jos haluat kuitenkin välillä vaihtelua, niin sitähän saa ostamalla uudet verhot ja tekemällä tyynyihin uudet päälliset. Joku raikas vaaleampi väri tekisi varmaan pienestä kämpästä isomman oloisen. Onko sinulla koriste-esineitä esillä? Niillä saa myös kodikkuutta aikaan - tai jollain isommilla koriste-elementeillä. Joulun aikaan voisit laittaa esille sisävalot.

  Tuo tiskiallas on aika uskomaton. :DD Meillä oli ekassa yhteisessä kämpässä toinen allas iso ja toinen tuollainen. Pienellä ei tehnyt oikein mitään, kun ei sinne mitään mahtunut.

  VastaaPoista
 4. No huh! Meille luvattiin jopa et saadaan sit syödä ne päivän lopuks, mut ne sitten unohtu. :-D

  VastaaPoista
 5. Itse kaipaan aina viherkasveja niin paljon kotiini, että Sotkamossakin jouduin ostamaan pari niiksi viideksi kuukaudeksi, jotka siellä vietin. Sen kämpän suhteen muuten tykästyin aika kovastikin siihen askeettiseen tunnelmaan, jonka vähäinen rojumäärä loi. Kämppä koostui juurikin yhdestä ainokaisesta huoneesta, jossa sattui onnekseni olemaan lempparisävyssäni olevat matto ja verhot. Muutoin kalustuksena oli kaksi sänkyä, kirjahylly ja toimistopöytä. Toin muutaman minulle tärkeän koriste-esineen ja kuvan, pinon kirjoja, sävyihin mätsäävän päiväpeiton, äidiltäni saamani pienen peilipöydän ja ne pannahisen viherkasvit sävyihin sopivissa ruukuissa. Lisäksi kävin ostamassa kaksi hyvää julistetta. Tykkäsin kovasti.

  Mutta jos ei kovin suuria vasta-aiheita esiinny viherkasvien puolesta, niitä kannattaa oikeasti harkita. Tekevät äkkiä karummastakin paikasta kotoisamman ja nimenomaan luovat sitä asutun paikan tunnelmaa. Lisäksi kasveja valikoimalla voi vaikuttaa suuresti asunnon tunnelmaan: Valitseeko 180 senttisen traakkipuun nurkkaan luomaan viidakkomaisen eksoottista tunnelmaa, hienostuneen orkidean pöydänkulmalle vai rakentaako kokonaisen karunkauniin pullopuutarhan kaktuksilla?

  Ja oikeasti, minuakin on kerran asumishistoriani aikana paiskattu tuollaisella altaalla. Tosin sen kaverina oli sentään toinen normimittainen, mutta voi jestas sitä riemun määrää.

  VastaaPoista

Kiitos (: ♥