21. heinäkuuta 2013

RakuunaRock 2013

Lappeenrannassa on nyt ollu livemusiikkia kerrakseen, viime viikolla Lappeenrannan Yöt (postaus täällä) ja tänä viikonloppuna RakuunaRock. RakuunaRock on Linnoituksella järjestetty kaksipäiväinen festari, jossa esiintyjiä näin ensimmäisenä vuonna oli 17. Itse olin paikalla perjantaina.
 photo 24_zps2fd3f055.jpg
Saavuimme seuralaiseni, eli äitini, kanssa paikalle pian puoli viiden jälkeen. Ensimmäisenä katselimme Surmanajoa. Tuo oli hienoa katseltavaa, mutta pakko myöntää, että välillä vähän jänskätti ajajien puolesta !
 photo 22_zpse33fc0a4.jpg
Ensimmäinen esiintyjä, jota halusimme katsomaan oli kukas muukuin Aarne Tenkanen. Nyt kun on hänet nähnyt savuisessa baarissa ja ulkolavalla esiintymässä, niin voin suoraan sanoa, että savuinen baari toimii paljon paremmin.
 photo 23_zpsa0cf6df2.jpg
"Likkahan osaa sanat", onhan noita biisejä tullut muutaman kerran kuunneltua.
 photo 26_zps9a67b754.jpg
Aarnen jälkeen siirryimme ns. päälavan läheisyyteen, siellä aloitti Lemin ihme, Stam1na. Toimii, vaikka harvoin sain sanoista mitään selvää ;D
 photo 25_zps8f18c85e.jpg
Rantapallo ! Michael Monroe -paita ! (Miullakin on tuollainen ;>)
 photo 44_zps0d4986e9.jpg
Sitten olikin reilun kolmen tunnin odotus ennen seuraavaa näkemisen arvoista, sitä minkä takia tuonne menimme. Tänä aikana sisälavalla soitti Flesh Roxon sekä Raaka-aine, jäi näkemättä.
Rakastan muuten tuota hattua !
 photo 27_zpsfc1d976b.jpg
Vielä vilkaisu tehtotyttöjä, BarbeQ Barbies.
 photo 28_zps5614124c.jpg
Ja sitten eturivin valtaus.
 photo 30_zps21921e49.jpg
Ja illan kohokohta ! Ainoa miinus tässä keikassa oli, että Dregen ei ollut paikalla, vaan heittämässä soolobändinsä kanssa keikkaa Ruotsissa. Tämä Rakuunan esitys, oli bändin viimeinen tällä kertaa ilman Dregeniä.
 photo 29_zps6ae13beb.jpg
 photo 31_zpsb340940e.jpg
 photo 32_zpsadd27de6.jpg
Parin viimeisen biisin aikainen kokoonpano. Bändi sai vahvistusta yhdeltä Hanoi Rockin alkuperäis jäsenistä. Nasty Suicide tuli soittamaan muutaman biisin ! Lavalla oli yhtä aikaa kolme Hanoin alkuperäistä jäsentä, huippua !

Kaikenkaikkiaan, voin sanoa että ilta oli mahtava ! Etenkin viimeinen esiintyjä (anteeksi, toiseksi viimeinen, Korpiklaani valtasi pikkulavan vielä Miken jälkeen, mutta me jätimme sen väliin). Mutta yksi asia jäi mieleeni ikävästi, muuten hyvin onnistuneesta illasta.

Alueelle oli järjestelmäkameran tuonti kielletty. Itselläni oli mukana kaksi kameraa plus puhelin. Ehdin Miken keikan alussa, ehkä kolme-neljän kappaleen aikana käyttää hallussani ollutta Canonia, kunnes järjestysmies (joka muuten yritti änkeä jokaiseen ottamaani kuvaan...) tuli sanomaan, että järkkärillä ei saa kuvata. Menin hämilleni, enkä osannut sanoa siihen mitään. Hämmästyksesestä toipuessa pintaan nousi ärytmys, eikö hän erota järjestelmäkameraa muista kameroista ? Käyttämäni Canon ei ollut järjestelmäkamera. Hyvä on sitä voisi ensivilkaisulla luulla, mutta ei. Se on reippaasti pienempi, ja se on pokkarikameran ja järjestelmäkameran risteytys, kompaktikamera. Muutama biisi tuon jälkeen meni kiukkuisena, mutta onneksi olin varannut toisen kameran mukaan. Ja onneksi sain äidiltäni hänen ottamat kuvat.

Tälläiset postaukset taitaa nyt olla tässä. Tämä kevät ja kesä on ollut aivan huippua livemuusiikki aikaa !

Sattuiko kukaan teistä olemaan paikalla ? :)

5 kommenttia:

 1. Makeita kuvia olet ottanut! Olin itsekin tuolloin Lappeessa, mutta harmikseni en ehtinyt RakuunaRockiin... :)

  VastaaPoista
 2. Kynsijuttuja googlettemalla päädyin tänne, ja Tenkanen vei huomion. Kiva että muutkin diggaa "laatumusiikkia". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla ! :) Tuntuu ettei noita nuoria Tenkasen kuuntelijoita tunnu mistään löytyvän :c

   Poista

Kiitos (: ♥