18. maaliskuuta 2013

Pohdin ja mietin, mietin ja pohdin

Pitkien pohdintojen jälkeen tein sen. Kauan mielessäni pyörittelin monia eri vaihtoehtoja. Kaikki tuntuivat hetken hyvältä ja toisena hetkenä taas melkein katastrofilta. Tällä kertaa tähtään korkeammalle, en tyydy siihen mihin aiemmin. Yritän ajatella, että olen valmis johonkin suurempaan, vaativampaan, mielenkiintoisempaan, uuteen.

Nimittäin hain kouluun ! Olin pidemmän aikaan jo ajatellut, että haluan bioanalyytikoksi, suomeksi labrahoitajaksi. Sitten vaihtoehtoja selaillessani, mieleni täytti kirjastonhoitajan opinnot. Nuo kaksi kuitenkin tyssäsivät jo alkutaipaleella. En ole valmis muuttamaan taas uudelle paikkakunnalle. Kumpaakaan ei voi lukea täällä. Oli pakko miettiä mitä täällä tarjotaan.

Äsken lähti hakemukset samaan kouluun, kolmelle eri linjalle. Ensimmäisenä toimintaterapeutti, en tiedä mistä ajatus lähti, se vain lähti ja valtasi mieleni.
Toisena hakulomakkeeseen naputtelin sairaanhoitajan. Sitä olin jo pidemmän aikaan pohtinut, jo lähihoitaja-aikona, että hauluan sairaanhoitajaksi. Enään se tunne ei ole niin vahva, mutta silti se kutkuttelee mielessä.
Kolmantena vielä sosionomi. Tämä on välillä en sittenkään tiedä. Mutta silti se houkuttelee, etenkin lastensuojelu.

Aika näyttää miten käy ! :)

10 kommenttia:

 1. kirjastotäti olis kyllä kiva :3

  ja sosionomi, mutta en tiedä jaksaisinko sitä työtä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastotäti olis, mutta sitä voi opiskella kolmessa koulussa Suomessa. Ja ne kaikki on länsirannikolla >.<

   Poista
 2. Hyvä ooka! Kuulostaa todella hyvältä! :) peukut pystyyn että pääset kouluun♥

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Toivottavasti pääset kouluun!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti pääset kouluun! Mä oon joulukuussa valmistunut sosionomiksi ja voin suoralta kädeltä listata pari asiaa:
  - Vaikkei mitään kouluunpääsykirjettä olekaan tullut, ota selvää, millaisissa paikoissa sosionomi työskentelee ja mitä tehtäviä siihen työhön kuuluu. Näin saat kokonaiskuvaa siitä, mitä KAIKKEA sosionomi pystyy/voi/osaa/saa tehdä. Mä oon menossa asumispalveluyksikköön ohjaajaksi ja asiakkaina siellä on mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Mä olen lähdössä kehitysvammaisten autistien ryhmäkodista. Nämä kaksi työpaikkaa eroavat siis hyvin paljon toisistaan :)
  - Kannattaa myös tutustua kaikkien noiden linjojen suuntautumisvaihtoehtoihin ennalta, jotta tiedät, mitä voisi olla tulossa tai mihin suuntaan katsoa
  - Koska olet jo lähihoitaja niin varmasti pääset vähän kurkkimaan eri paikkojen tarjontaan tai sitten yksinkertaisesti läväytät mol.fi-sivun auki ja kattelet koko Suomen tarjonnan sosiaalialalta!
  - Lastensuojelutyö vaatii ihan hirveesti työntekijältä. Siihen ehdottomasti kannattaa tutustua etukäteen ja miettiä, jaksaako oma psyyke sitä.

  Mutta kaikkien näiden höpötysten jälkeen toivon, että löydät juuri sen alan, mihin sä itse joko pohjimmiltas haluat kovasti tai johon tykästyt kunhan tutustut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielettömän paljon kiitoksia vinkeistä ! Tuossa onkin tälle päivälle tehtävää, kun paremmin perehdyn aloihin ja pohdin, jokaisesta mihin kiinnostukseni suuntautuu :) Nyt sait sosionomin työn kuullostamaan entistä kiinnostavammalta, koska päihde- ja mielenterveystyö on aina ollut haaveissani, ja olin pettynyt kun lähihoitajaksi opiskellessa siihen ei voinut suuntautua.
   Vielä kerran, kiitos ! :)

   Poista
 5. Kiva toivottavasti pääset kouluun

  VastaaPoista

Kiitos (: ♥